shcherbanjov(@)ukr.net
olena.solnce(@)gmail.com
vessillja@gmail.com
http://pozhivka.blogspot.com/
http://staryj-xutir.com.ua
http://ljalinasvitlica.blogspot.com/



понедельник, 19 сентября 2011 г.

Сервірування весільного столу / Serving wedding table

Про деякі тонкощі сервірування весільного столу 

 Для того, щоб весільне гуляння всім було до душі, потрібно витратити достатньо часу і зусиль для його організації. 
Напередодні з рестораном, в якому буде проходити свято, слід узгодити види подаються холодних закусок, кількість других страв, при бажанні, можна уточнити рецепти їх приготування. У меню чітко прописується, скільки замовлено порцій кожного, вказуються побажання щодо посуду, в якому вони будуть подаватися. Тоді ж узгоджується асортимент столового білизни і приладів для сервірування столу. Посуд на святковий стіл виставляють в такій послідовності: спочатку закусочні тарілки, потім пиріжкові, потім розкладають прилади, келихи, фужери, чарки, а в самому кінці - спеції. Прикрашають стіл з допомогою виставлених у вазах квітів . Важливою деталлю сервірування столу є той факт, що келихи, які подають молодятам, відрізняються за формою і кольором від всіх інших. Ставити перед молодими чарки для міцних напоїв не прийнято. Іноді перед ними виставляють торт, приготований спеціально з нагоди весілля. Початок застілля починається із зустрічі молодятами гостей. Доречно, якщо поруч стоїть офіціант, на таці у якого знаходяться келихи з шампанським. Буває, що шампанське подають гостям після того, як ті сядуть на свої місця. У такому випадку келихи, виставлені на піднос, розставляються на столі. Коли починається гуляння, першими завжди сідають винуватці торжества, для молодої місце відводиться праворуч від молодого. Право першого тосту завжди надається кому-небудь з батьків молодих, потім призначається староста. Поки триває свято, офіціанти повинні знаходитися в залі для того, щоб обслуговувати гостей. Приміщення, де будуть проходити танці, теж має бути обладнане відповідним чином. Тут необхідно розставити столики і столи, розмістивши на них попільнички, пляшки з водою, фужери для алкогольних напоїв, сигарети, попільнички та запальнички. Під час танців офіціанти наводять порядок на столі, проводять заміну тарілок і приладів, готують місця для нових страв. Після першої зміни страв подають гаряче, в останню чергу - десерт, кондитерські вироби, чай або каву. Часто для фруктів, солодкого, гарячих напоїв відведено спеціальний столик, який протягом усього вечора знаходиться в залі, де відбувається саме торжество, або в приміщенні для танців.А як сервірували весільний стіл сто років тому? 
Скоро!





Комментариев нет:

Отправить комментарий